• ulu_fanua_01

Diquat: puleaina o vao i se taimi puupuu?

1. O le a le vaila'au Diquat?

Diquato se faʻaaogaina lautelelē filifilia fa'afeso'ota'i le herbicidemo le vave pulea o vao ma isi laau e le manaomia. E fa'aaogaina lautele i fa'ato'aga ma fa'ato'aga ma fa'aumatia vave vaega lanu meamata o la'au.

O lona uiga o so'o se la'au e sausau i ai o le a aoga i totonu o ni nai itula ma o le a fa'aumatia uma la'au i totonu ole 1-2 aso!

Diquat 15% SL

Diquat 15% SL

 

2. O le a le mea e fa'aoga ai le Diquat?

O le Diquat e masani ona faʻaaogaina e pulea ai vao i totonu o fanua, faʻatoʻaga ma isi nofoaga e le o faʻatoʻaina. E fa'aaogaina fo'i e togafitia ai fa'afitauli o la'au vai e pei o limu ma vai vao i totonu o vai.
Talosaga i faatoaga
I faʻatoʻaga, e faʻaaogaina le Diquat e vave aveese ai vao mai fanua, aemaise lava i le taimi o tapenaga fanua aʻo leʻi totoina fua.
Fa'ato'aga
I fa'ato'aga, o lo'o fa'aaogaina le Diquat e pulea ai vao i totonu o togalaau ma mutia e fa'atumauina ai le ola maloloina o la'au.
Puleaina o Suavai
O lo'o fa'aaogaina fo'i le Diquat e aveese ai la'au fa'ama'i leaga mai fa'avaivai ina ia mautinoa ai le lamolemole o le vai ma le paleni fa'alesiosiomaga o vai.

vao

 

3. E fa'apefea ona galue le Diquat?

E fa'aumatia e le Diquat ia la'au e ala i le taofia o le photosynthesis. Ose vaila'au fa'afeso'ota'i e galue tele i vaega lanu meamata o le la'au. pe a uma ona ulu atu i totonu o le laʻau, e faʻaumatia e Diquat sela sela, ma mafua ai ona mate vave sela o laʻau.
E taofia e le Diquat le photosynthesis e ala i le polokaina o le filifili felauaiga eletise a le laau, o se faiga e oo atu ai i le fausiaina o radical free i totonu o le sela o le laau, ma iu ai ina faaleagaina le aano o laau.
O le Diquat e vave tele le gaioiga ma fa'ailoga o le mago e masani ona iloa i totonu o ni nai itula, ae maise i le susulu o le la.

 

4. O le a le umi e galue ai Diquat?

O le Diquat e masani ona amata galue i totonu o ni nai itula o le faʻaogaina, faʻatasi ai ma laau e faʻaalia faailoga vaaia o le mago ma iu ai ina mate i totonu ole 1-2 aso.
O le susulu o le la ma le vevela e iai sona aafiaga taua i le fua o le gaioiga o le Diquat, faʻatasi ai ma aʻafiaga e sili atu ona vave e tupu i le susulu o le la.
O la'au eseese e eseese taimi e tali atu ai i le Diquat, ae masani lava o la'au la'au e fa'aalia a'afiaga i totonu o ni nai itula pe a uma ona fa'asusu.

 

5. O le mea lava e tasi le Diquat ma le Paraquat?

O le Diquat ma le Paraquat, e ui lava o vaila'au uma e lua, e lua vaila'au eseese; O le Diquat o lo'o fa'aaoga muamua e fai ma vaila'au fa'afeso'ota'i, a'o le Paraquat ose laau fa'ato'a atoa, ma e iai le eseesega tele i o latou vaila'au ma fa'aoga.
O le Diquat ma le Paraquat e matua ese lava i la latou kemisi ma le faiga o le faʻaaogaina. Diquat e sili atu ona vaivai i le gaioiga ma e faʻaaoga muamua mo le puleaina o vao e le tumau, ae o le Paraquat e sili atu lona malosi e fasioti ai vao, ae sili atu ona oona.
E masani ona fa'aogaina le Paraquat i fa'aaliga e mana'omia ai le tapeina atoa o vao, ae o le Diquat e talafeagai mo le tele o fanua e le o fa'ato'aga ma le fa'atonutonuina o vai.

 

6. O le Diquat o se vaega o le aiga Paraquat o vaila'au?

O le Diquat ma le Paraquat, e ui lava e aofia uma i le biphenyl group of compounds, e le auai i le aiga vailaʻau tutusa; O le Diquat o se pyridine, ae o le Paraquat e aofia i le vaega o le bipyridine o mea faʻapipiʻi, o loʻo i ai faʻasologa o vailaʻau eseese ma faiga o gaioiga.
O le Diquat ose so'o fa'ama'i malosi e vave fa'alavelaveina le faiga o le photosynthesis o sela o la'au, ma o'o atu ai i le mate vave o la'au.
O le Paraquat e faʻaumatia laʻau e ala i le taofia o latou photosynthesis ma e sili atu lona oona ma umi atu le taimi o totoe o le siosiomaga.

 

7. O fea e mafai ona ou fa'atau ai le Diquat?

E mafai ona fa'atau le Diquat mai fa'ato'aga fa'ato'aga, faleoloa fa'ato'aga ma fa'atūlaga i luga ole laiga e pei ole POMAIS, e mafai ona e fa'afeso'ota'i mai i le tu'uina o se fe'au ile initaneti.

 

8. O le a le umi e galue ai Diquat?

O le umi o le gaioiga a Diquat e masani lava ona puupuu, e amata i totonu o ni nai itula pe a uma le faʻaogaina, ma o le a faʻaumatia atoa le laau i totonu ole 1-2 aso.
O le taimi lava e galue ai le Diquat i se laau, e le mafai ona toe fa'afo'isia ia aafiaga ma o le a mate le laau i totonu o se taimi puupuu.
E vave ona leaga le Diquat i le palapala ma o lea e maualalo ai le siosiomaga, ae e tatau ona aloese mai le faaleagaina o punavai.

 

9. Fa'atusatusaga o le umi ole gaioiga ole Diquat ma le Paraquat

O le Diquat e sili atu le vave o le taimi o gaioiga nai lo le Paraquat, ma o aʻafiaga e masani ona vaaia i totonu o ni nai itula o le faʻaaogaina, ae o le Paraquat e umi ae e umi atu ona aʻafiaga.
Paraquat e masani ona alu ni nai aso i le vaiaso e faʻaumatia atoa ai le laau, aemaise lava i le maualalo o le vevela.
E talafeagai le Diquat mo tulaga e mana'omia ai le vave pulea o vao, ma e mafai ona aoga i totonu o ni nai itula o le fa'aoga ma tape ai vao i totonu ole 1-2 aso.

 

Fa'ai'uga

Diquat ose herbicide sili ona aoga ma o le filifiliga sili pe afai e te manaʻo e tape vave vao.Diquat e mafai ona faʻaaogaina i faʻatoʻaga, faʻatoʻaga ma le pulea o fanua e le o ni faʻatoʻaga.

 

Fesili e Fai soo

1. O fea e sili atu le saogalemu, Diquat po'o le Paraquat?
O le Diquat e itiiti le oona nai lo le Paraquat, ae tatau ona fa'aoga ma le fa'aeteete ma le saogalemu.

2. O le a le umi e tumau ai le Diquat i le palapala?
O le Diquat e vave fa'aleagaina i le palapala ma e masani lava e le tumau mo se taimi umi, ae tatau ona aloese mai le fa'aleagaina sa'o o vai.

3. E mafai ona fa'aogaina le Diquat i le togalaau?
E mafai ona fa'aoga le Diquat i fa'ato'aga a le aiga, ae tatau ona fa'aeteete ina ia 'alofia le fa'aleagaina o isi la'au ma le si'osi'omaga.

4. Aiseā ua faʻatapulaʻaina ai le Diquat i nisi vaega?
Ona o le a'afiaga o le Diquat i meaola o le vai ma le soifua maloloina o tagata, o lo'o i ai fa'atapula'aina le fa'aogaina i nisi o vaega.

5. O le a le mea e tatau ona ou nofouta i ai pe a faʻaaogaina le Diquat?
Pe a faʻaaogaina le Diquat, faʻaaoga meafaigaluega puipui talafeagai, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi saʻo ma le paʻu poʻo le manava, ma faʻapitoa le faʻaogaina o le puipuiga o le siosiomaga i le taimi o le tagofiaina.


Taimi meli: Aukuso-15-2024