• ulu_fanua_01

Fa'ato'a saogalemu le fanua araisa herbicide cyhalofop-butyl -e fa'amoemoe e fa'aalia lona malosi e pei o se pulu fa'afefe lago.

O le Cyhalofop-butyl o se vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa na atiaʻe e le Dow AgroSciences, lea na faʻalauiloaina i Asia i le 1995. O le Cyhalofop-butyl e maualuga le saogalemu ma le lelei o le pulea lelei, ma ua fiafia tele le maketi talu ona faʻalauiloa. I le taimi nei, o le maketi o Cyhalofop-butyl o loʻo salalau solo i vaega uma o le araisa o le lalolagi, e aofia ai Iapani, Saina, Amerika, Eleni, Sepania, Farani, Italia, Potukale ma Ausetalia. I totonu o loʻu atunuu, ua avea Cyhalofop-butyl ma pule faʻapitoa mo vao vao e pei o barnyardgrass ma stephenia i fanua paddy.

Folasaga o oloa

Cyhalofop-butyl oloa faʻapitoa o se tioata paʻepaʻe paʻepaʻe, solu i le tele o soʻomea faʻalaʻau, e le mafai ona faʻaogaina i le vai, o lona faʻasologa mole o le C20H20FNO4, numera resitalaina CAS: 122008-85-9

Faiga o gaioiga

O le Cyhalofop-butyl ose vaila'au fa'asolosolo fa'asolosolo. A maeʻa ona faʻafefe e laulaʻau ma laulaʻau o laʻau, e alu atu i le phloem ma faʻaputuina i le vaega meristem o laʻau, lea e taofia ai le acetyl-CoA carboxylase (ACCase) ma faʻapipiʻi gaʻo gaʻo. Taofi, o sela e le mafai ona tupu ma vaeluaina masani, o le membrane system ma isi fausaga o loʻo i ai le lipid ua faʻaumatia, ma iu ai ina mate le laau.

Pulea mea

Cyhalofop-butyl e masani ona faʻaaogaina i fanua faʻatoʻaga araisa, fanua faʻatoʻaga tuusaʻo, ma le totoina o fanua, ma e mafai ona pulea ma pulea Qianjinzi, kanmai, mutia paʻu laiti, crabgrass, foxtail, bran millet, fatu lau millet, pennisetum, maize, ma povi Mutia ma isi vao leaga, e iai foʻi se faʻatonuga faʻapitoa i luga o vao barnyardgrass talavou, ma e mafai foi ona pulea lelei vao e mafai ona tetee atu i quinclorac, sulfonylurea ma amide herbicides.

Tulaga lelei

1. Gaoioiga herbicidal maualuga

O le Cyhalofop-butyl na fa'aalia le gaioiga fa'ama'i e le mafaatusalia e isi vaila'au fa'ato'aga ile D. chinensis a'o le'i o'o ile 4 laulaau ile fa'ato'aga araisa.

2. Tele le tele o faʻaoga

cyhalofop-butyl e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le totoina o araisa, ae faʻapea foʻi i le totoina saʻo o le araisa ma le totoina o fatu.

3. Malosi fetuutuunai

Cyhalofop-butyl e mafai ona tuʻufaʻatasia ma penoxsulam, quinclorac, fenoxapprop-ethyl, oxaziclozone, ma isi, e le gata ina faʻalauteleina ai le fusi o herbicidal, ae faʻatuai ai foi le tulaʻi mai o le tetee.

4. Puipuiga maualuga

O le Cyhalofop-butyl e sili ona lelei le filifilia o araisa, e saogalemu i araisa, e vave ona faʻaleagaina i le palapala ma vai masani, ma e saogalemu i faʻatoʻaga mulimuli.

Fa'amoemoega maketi

O le araisa o le mea'ai sili ona taua i le lalolagi. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le fanua faʻasaʻo o le araisa ma le faʻateleina o le teteʻe o vao vao, o le manaʻoga maketi mo cyhalofop-butyl o se herbicide lelei ma saogalemu i fanua araisa o loʻo faʻateleina pea. I le taimi nei, o le mea e tupu ai ma le faʻaleagaina o vao e pei o Dwarfiaceae ma barnyardgrass i fanua araisa i loʻu atunuu o loʻo faʻateleina, ma o le tetee atu i le sulfonylurea ma le amide herbicides ua faʻateleina ma sili atu ona ogaoga. O loʻo faʻamoemoe o le a faʻatupulaʻia pea le manaʻoga mo cyhalofop-butyl i nai tausaga o lumanaʻi. Ma ona o le faʻafitauli o le teteʻe, o le fua e tasi o le cyhalofop-fop o le a faʻatupulaia ma le maualuga o mea (30% -60%), ma o mea faʻapipiʻi faʻatasi ma isi vailaʻau o le a faʻateleina foi. I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le gaosiga o le gaosiga o le fale gaosi oloa ma le faʻaleleia o meafaigaluega faʻagasologa, o le maketi gafatia o cyhalofop-butyl ma oloa o loʻo i ai cyhalofop-butyl o le a faʻalauteleina ma o le a sili atu le malosi o le tauvaga. I le faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o tekinolosi faʻafefeteina e faʻafefe, cyhalofop-ester e talafeagai mo le faʻaaogaina e pei o le tele o le faʻafefe o le lele, ma o le faʻaoga faʻapitoa i le lumanaʻi e aoga foi le tulimatai atu i ai.

Fuafuaga Tasi

Cyhalofop-butyl 10%EC

Cyhalofop-butyl 20%OD

Cyhalofop-butyl 15%EW

Cyhalofop-butyl 30%OD

Tu'ufa'atasi Fuafuaga

Cyhalofop-butyl 12%+ halosulfuron-methyl 3%OD

Cyhalofop-butyl 10%+ propanil 30% EC

Cyhalofop-butyl 6%+ propanil 36% EC

 

 


Taimi meli: Tes-01-2022